UUTISET

Mikä on API ja miten se liittyy maksuliikenteen hoitoon?

Uusi lainsäädäntö tutustuttaa API – rajapinnat eurooppalaiseen pankkimaailmaan. Lainsäädäntö tunnetaan paremmin nimellä PSD2 (Payments Services Directive), joka on EU:n uusi maksupalveludirektiivi.

 

 

 

”Avoin rajapinta” määrittelee, kuinka ohjelmisto tarjoaa tietoja ja palveluita sovelluksille tai muille tietojärjestelmille, joiden ominaisuudet ovat julkisia ja käytettävissä ilman rajoittavia tekijöitä. Tällöin ohjelmistojen välisen rajapinnan ei tarvitse perustua tiedostojen siirtelyyn monen eri ympäristöjen ja hakemistojen kautta, vaan taloushallinnon järjestelmät voivat kommunikoida suoraan keskenään. Tätä kutsutaan API – rajapinnoiksi (Application Programming Interface).

API – rajapinnan avulla ohjelmistoja sekä ohjelmistopalveluita suunnitellaan tehokkaammin loppukäyttäjä mielessä. Ohjelmoijat ja maksuliikennepalveluita tarjoavat yritykset voivat keskittyä yhä tehokkaammin omien palveluidensa kehittämiseen ja optimoimiseen, sillä suunnitellut toimenpiteet ovat jatkossa suoritettavissa vaivattomasti ja helposti.

API ja digitaaliset palvelut ovat edistäneet koko maksuliikennealan murrosta, sillä jatkossa ohjelmistojen luominen ja käyttäminen helpottuu huomattavasti. Muutokset heijastuvat positiivisesti myös maksuliikennehäiriöihin, jotka tulevat tulevaisuudessa vähentymään reilusti.

Maksuliikennepalvelutarjoajat voivat käyttää myös Web Services teknologiaan perustuvaa REST-rajapintaa. Tämä mahdollistaa myös kolmannen osapuolen taloushallinto-ohjelmiston kytkemistä Banking-palveluihin ilman perinteistä tiedonsiirtoon perustuvaa liittymää. Rajapinnan avulla myös ulkoisten järjestelmien käyttö helpottuu Banking -palveluissa. Esimerkiksi saldonoudot, maksuaineistot ja palautteet ovat suoraan siirrettävissä taloushallinon-ohjelmistoon.

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä, keskustelemme mielellämme aiheesta lisää!

 

 

Anna-Lisa Natchev | Head of Sales and Marketing

Analyste Oy | Linnoitustie 2 B Cello | FI-02600 ESPOO

Mobile: +358 50 4130704 |

Email: anna-lisa.natchev@analyste.com
Analyste.com | Twitter | LinkedIn

YLÖS