UUTISET

Mikä on PSD2 ja miksi se pitäisi kiinnostaa?

PSD2 on EU:n uusi Maksupalveludirektiivi eli Payments Services Directive.

Tämä direktiivi tulee tuomaan mukanaan suuria muutoksia EU:n pankkitoiminnoissa. Viimeisimmät päätökset ovat hakeneet harmoniaa EU:n maksuissa, joten PSD2 tuo mukanaan isompia ja radikaaleja muutoksia.

EU:n päättäjät ovat halunneet lisätä kilpailua ja innovaatioita maksuihin. Pankkitoiminta on ollut pitkään vailla suurempia muutoksia, joten tulevaisuutta ajatellen Pankkitoiminta ja PSD2 tuo mahdollisuuksia täydelliseen toimintatavan muutoksen. Erinomaisina vertailukohteina käyvät toisten toimialojen muutokset ja nykypäivän tilanne. Vanhoihin kaavoihin kangistuneet alat ovat kokeneet täydellisen murroksen, esimerkkinä hotelli- ja majoitusalan mullistanut Airbnb, jonka avulla asiakas saa käytännössä rajattomat mahdollisuudet mieleisensä majoituksen valitsemiseen.

Tarkkaan säännelty ja valvottu pankkitoiminta on muutoksen keskellä. PSD2 avaa mahdollisuuksia mullistamaan koko pankkisektorin ja tulevaisuuden toimintatavat.

Aikaisemmin asiakkaan maksutapahtumat ovat olleet vain pankkien tiedossa. Asiakkaan suostumuksella, PSD2 avaa asiakkaan tiedot myös kolmannelle osapuolelle. Tiedot asiakkaan maksutapahtumista ovat erittäin käyttökelpoisia tuotekehitystä ja tulevaisuutta ajatellen.

PSD2 kiinnostaa meitä kaikkia, jotka voivat jatkossa saada innovoivaa ja monipuolisempaa palvelua pankeiltamme sekä palveluntarjoajilta. Samalla maksuliikennepalveluntarjoajat, pankit, tuotekehittäjät, riskihallintapäälliköt sekä auditoijat ovat entistä kiinnostuneempia siitä, miten ja millä tavalla uuden digitaalisen ekonomian palvelut tuotetaan.

Keskustelemme ja kerromme asiasta mielellään lisää!

Anna-Lisa Natchev | Head of Sales and Marketing
Analyste Oy | Linnoitustie 2 B Cello | FI-02600 ESPOO
Mobile: +358 50 4130704 | Email: anna-lisa.natchev@analyste.com

YLÖS